Udgivet i

Leg og læring, hele livet

At lege er en essentiel aktivitet for alle børn. Vores minimennesker har forskellige præferencer, men ens for alle er det at de ELSKER at lege. Og det er både godt og sundt.

Teori om leg spænder vidt og I kan finde flere forskellige faggrupper tale om leg og læring, hvis I laver en hurtig søgning på området. Vores forskellige faglige input, hjælper til at vi som forældre kan forstå legens betydning, hvad enten det er med et pædagogisk, psykologisk, fysioterapeutisk eller ergoterapeutisk perspektiv.

Alle faggrupper er enige om at legens vigtighed og betydning gennem barndom, ungdom og voksenliv er byggesten for udvikling og læring. Børn lærer motoriske, sensoriske, kognitive, sproglige og sociale færdigheder gennem leg.

Det handler om at lege i barnets nærmeste udviklingszone (NUZO), hvor det hverken er for udfordrende eller for “let og kedeligt”. Vi som forældre har et ansvar for at motivere til leg og bevægelse, men det kan være svært at vide hvornår det er lige tilpas udfordrende og udviklende for vores børn, samt hvordan vi finder den rette motivation.

Mit bedste råd er at motivere – at finde motivationen hos både barn og voksen.
Børn ser os og alt hvad vi gør (og nogle gange hvad vi tænker). Hvis de ser os deltage aktivt i legen, smile, være glade og have det sjovt, vil de selv have større motivation for at være med og udfordre sig selv.

Smid telefonen ind i et andet rum, og giv dig selv og dit barn ro til at lege, have nærvær og hygge, lidt hver dag. Jeg vil garantere dig at tiden vil flyve af sted, når I finder en sjov leg sammen.

Omgivelsernes betydning er en vigtig faktor i leg og udvikling, så det er også vigtigt at vi udfordrer os selv på, hvor og hvornår det er okay at lege og udfolde sig.

Hvordan kan vi så sikre vores børn den “rette” leg?

Jeg har for nylig lavet et samarbejde med Little Unbox, hvor I finder fif, tips og tricks, der passer til barnets alder og det sjove legetøj der er med i kassen. Hver måned modtager man en ny boks med inspiration og skønne gaver. Det er altså smart!

Sørg for at finde tid til leg og sjov i hverdagen, både når dit barn er få måneder gammel, er startet skole, er blevet en ung teenager, men også når de vokser op og møder den travle og kedelige hverdag.

Alle burde lege hele livet! <3

Interesseret i Stimulastik® i Odense?

Find vores Stimulastik®-hold her.

“Stimulastik er helt fantastisk, børnene får brugt en masse energi og bliver udfordret på den helt rigtige måde. Timen slutter roligt af, hvilket gør de små pus klar til at hoppe direkte ud i barnevognen. Jeg kan kun varmt anbefale Ergobarn til andre!” //Mor til Linus