Udgivet i Skriv en kommentar

Den søde juletid

Julen er nu over os, og de fleste kender nok til en travl kalender med julefrokoster, julehygge, købe gaver og måske endda flere gange Juleaften – hvert fald hvis man er en stor og “moderne” familie som vi. Men hvad betyder det for vores små minimennesker? December banker på og de næste par uger står den på både julehygge med venner samt familie, indkøb af gaver, familiebesøg, jule tamtam i institutionen og bytte-gave-ræs. Måske er vi en af de familier der har ekstra travlt i julen, fordi vi er så stor og social en familie. Alt i alt er det super dejligt – men, det kan være hårdt for de mindste af os.
“Jeg vidste ikke at mit barn kunne blive overstimuleret, før vi ramte d. 25. december”
En mor fortalte mig sidste år, at hun aldrig havde følt at hendes barn havde været overstimuleret og derfor så begrebet lidt som en skrøne. Men så blev det d. 25. december, julehygge på 3. dag for den lille familie og den lille pige kunne slet ikke finde ro. “Hun skreg og skreg. Hun ville hverken sove, spise eller lege. Det eneste der hjalp var at jeg gik med hende tæt inde på mig.” Som I nok kan gætte, var det en hård dag for dem alle – og det endte med at de måtte tage hjem fra familien, inden deres julehygge var forbi. Hun spurgte mig, hvad hun kunne gøre for at det ikke skulle gentage sig til næste år, og jeg gav hende følgende fif:
  • Strukturér din hverdag/uge/travle jule-kalender Lad det ikke komme bag på dig, hvilke aftaler I har stående i kalenderen og lad der gerne være lidt luft indimellem alle jeres aftaler. Det kan give ro og tryghed, at der mellem jeres mange aftaler, er plads og tid til at tage en dag hvor I bare er jer, alene, derhjemme.
  • I talesæt hvad I skal i god tid – men en dag ad gangen Selv de helt små minimennesker har gavn af struktur på dagen. Fortæl den lille hvad I skal i dag, og gerne i god tid.
“Når vi har sovet til formiddag, skal vi hjem til mormor og bedstefar og lege. Både onkel Ollie, oldemor og Peder kommer. Vi skal rigtig hygge os med dejlig mad, sang og gaver.”
  • Skab ro og tryghed Oplever du at den lille begynder at vise tegn på at være overstimuleret, kan I prøve at trække jer. Måske har dit minimenneske brug for at være tæt op ad dig, uden for mange andre mennesker, lyde og sansestimuli. Lyt til hvad dit barn prøver at fortælle dig – du kender dit barn bedst og er den bedste til at oversætte.
  • Og lidt ekstra gode fif 😉 Hold fri med din familie, når du har fri – læs mere om hvordan du gør det her.
Rigtig god december – og rigtig glædelig jul <3
Klik her for at læse andre artikler og husk at tilmelde dig vores nyhedsbrev for at få besked om kommende artikler og andre nyheder. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du skulle have nogle spørgsmål.

Interesseret i Stimulastik® i Odense?

Find vores Stimulastik®-hold her.

“Stimulastik er helt fantastisk, børnene får brugt en masse energi og bliver udfordret på den helt rigtige måde. Timen slutter roligt af, hvilket gør de små pus klar til at hoppe direkte ud i barnevognen. Jeg kan kun varmt anbefale Ergobarn til andre!” //Mor til Linus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *