Udgivet i Skriv en kommentar

Sommer og sol

I dag går langt de fleste af os på ferie – måske sidder der nogen som allerede gik fra i sidste uge. Og andre, inklusive min egen lille familie, går først fra i næste uge.

Sommerferie betyder gerne sol, varme og strand. Men hvordan planlægger man sin ferie og sin første strandtur med den lille?

 

 

Jeg husker tydeligt da vi skulle have vores søn med på stranden sidste år – vi havde glædet os til at det ENDELIG skulle ske. Vi har et sommerhus, vores lille fristed som vi elsker, og mor her er en rigtig vandhund, så det ligger da i Max’ gener. Det var hvert fald det vi tænkte.

Men, da vi kom ned til stranden ville han helst ikke ned i sandet. Han kiggede forvirret rundt på stranden, havet og de andre børn der legede og plaskede. Nu skal det siges at det ikke er en stor strand og at der slet ikke var fyldt med mennesker. Men bare de få familier der var der, var rigeligt.

Vi havde taget håndklæder med til at sidde på og det var også her vores eventyr startede. Max ville efter lidt tid gerne ud i sandet og lege. Men vandet kunne vi godt holde os langt fra – det var både koldt og uhyggeligt.

Pludselig var det sjovt at gå helt inde i vandkanten. Men kun når mor og far var lige ved siden af. Han havde fået en fin baby badering af hans faster og onkel, som vi så gerne ville prøve at have ham med ud i. Så selvom mor burde vide bedre, kom hun hurtigt til at presse lidt på for, at få ham med ud. Det sagde han hurtigt fra overfor, så vi gik tilbage til vandkanten og legede med tang.

Værd at tænke over

 • Beskyt dit minimenneske mod solen:
  – Solcreme, gerne vandfast – også selvom det er overskyet.
  – En solhat til at dække hovedet og nakke.
  – At lege i skyggen. Det er  værd at investere i en paraply eller et strandtelt, så I altid kan finde skygge.
  – UV dragt som den lille kan bade og lege i. Der findes mange smarte på markedet – og måske endda en I kan arve fra familie/venner. Ellers kan jeg klart anbefale Reshopper.
  Læs mere om Sundhedsstyrelsen solråd her.
 • Mange stimuli – på stranden kommer den lilles syns-, lugte- og følesans virkelig på arbejde. Der er mange nye stimuli at tage højde for (sand, tang, sten, vandmænd etc.). Selv den vestibulære sans kommer på arbejde ved, at kigge på bølgerne og menneskerne der bevæger sig.
 • Mange mennesker – og mange nye mennesker. Selvom dit barn er en rigtig lille charmør der gerne vil hilse på alle, kan det være overvældende med en masse mennesker – og især andre børn. Grin, hyl, sjove og hurtige bevægelser – det kan tage kræfter for en lille en. Måske boldspil og et par hunde oveni også?

Gode fif

 • Find en base hvor I har plads og ro omkring jer.
 • Aflæs ALTID dit barns signaler og reager derefter.
 • Pres ikke på – heller ikke selvom mor ENDELIG kan komme til vandet.
 • Vær et forbillede – vis den lille at mor og far på skift kan gå lidt ud i det sjove vand.
 • Vær opmærksom på ansigtsmimik – de små aflæser os med det samme – vær gerne overdrevet i din glade mimik “Se lige hvor skønt og dejligt det her er” dét smitter! Hvis man skulle finde det en smule ubehageligt, så tag det stille og roligt, gå tilbage til det rare sted og vigtigst af alt må I ikke pylre og lave en scene ud af det.
 • Hav et tæppe eller et håndklæde med, så barnet kan få en pause fra sandet. Gerne et tæppe eller håndklæde som barnet kender.
 • Hav (sand)legetøj med. Igen, er det en fordel at det er noget barnet kender og er tryg ved.
 • Sæt ord på hvad I skal – gerne før, under og efter. Så er barnet bedre forberedt på hvad der skal ske, hvad det er vi laver lige nu og hvad vi lavede lige før – ja, måske dagen før. Skal I ud at flyve, er dette også rigtig vigtigt.

Rigtig god sommer til jer alle 🙂

Jeg håber at I og jeres minimennesker får nogle dejlige feriedage, med eller uden sand og strand.

 

Klik her for at læse andre artikler og husk at tilmelde dig vores nyhedsbrev for at få besked om kommende artikler og andre nyheder.

Interesseret i Stimulastik® i Odense?

Find vores Stimulastik®-hold her.

“Stimulastik er helt fantastisk, børnene får brugt en masse energi og bliver udfordret på den helt rigtige måde. Timen slutter roligt af, hvilket gør de små pus klar til at hoppe direkte ud i barnevognen. Jeg kan kun varmt anbefale Ergobarn til andre!” //Mor til Linus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *