Udgivet i 5 kommentarer

“Min søn NÆGTER at bruge sut…”

Jeg snakkede forleden med en mor, der var frustreret – hun ammer flere timer hver aften, hvor baby ikke spiser, men “bare” bruger mor som en sut.

Det tog mig lige nogle måneder tilbage i tiden…

Ja, jeg har selv været i samme situation, og jeg syntes at vi havde prøvet ALT. Vores dreng var bare en viljestærk lille gut, som hvert fald ikke ville bruge sut. Aldrig nogensinde.

 

 

Ja, i starten var det hyggeligt at sidde der om aftenen og få en masse kvalitetstid, men så begyndte det at blive lidt træls, at skulle lege malkeko, uden at malke. Suk! Vi brugte masser af tid og penge på at finde de rigtige og forskelige sutter. Vi prøvede at putte min mælk på sutterne, jeg sov med sutterne i mit tøj så de lugtede af mig, han fik lov til at lege med sutterne, bide i dem og vænne sig til dem etc.

 

Vi prøvede dog ikke at smøre sutten ind i sukker – dog fik vi det råd af en. Men der stoppede min “spelt-mor” tankegang mig.

Jeg kom tilfældigvis forbi en kiropraktor på nettet, rettere på Facebook (Kari fra FLiCFLAC Kiropraktik), og hun gav mig dette råd:

Barnets sutterefleks kan sidde længere inde i munden, end hvad den afprøvede sut er lang. For at teste det: vask dine fingre og put din langefinger ind i babys mund, med undersiden op mod ganen. Når baby begynder at sutte og lukke munden tæt om din finger, markerer du på din finger, der hvor læben er. Når du sår tager fingeren tilbage igen, kan du måle stykket fra fingerspids til markering. Den længde er den længde som sutten skal have for, at stimulere sutterefleksen.

 

Og det her vidste jeg jo egentlig godt – det har jeg jo egentlig haft noget teori om, men den viden var ligesom gemt helt væk. Nogle gange skal man måske bare lige høre det fra en anden? 😉

 

Efter at have talt med den her mor i sidste uge slog det mig – måske kan andre også bruge det her råd?

Så nu får I det, og så må I gøre med det som det bedst passer jer. Vi kan i hvert fald anbefale det.

 

 

Klik her for at læse andre artikler og husk at tilmelde dig vores nyhedsbrev for at få besked om kommende artikler og andre nyheder.

 

Interesseret i Stimulastik® i Odense?

Find vores Stimulastik®-hold her.

“Stimulastik er helt fantastisk, børnene får brugt en masse energi og bliver udfordret på den helt rigtige måde. Timen slutter roligt af, hvilket gør de små pus klar til at hoppe direkte ud i barnevognen. Jeg kan kun varmt anbefale Ergobarn til andre!” //Mor til Linus

5 tanker om ““Min søn NÆGTER at bruge sut…”

 1. Men hvilket sutte mærke endte du med at bruge? Jeg står nemlig i samme situation :/

  1. Hej Marie,
   Vi skulle bruge en lang sut og endte med den runde fra BabyNova. Efter at han havde “godkendt” den og brugt den i et par måneder, ville han have alle slags sutter. Så nu har vi en god blanding af mærker, former etc. 🙂

 2. Hvad gør jeg så for at måle, når hun allerede har fået 2 tænder i undermunden (4mdr) og nu er 7 mdr. efter tænders frembrud har sutten ikke været et hit!

 3. Hej.
  Min datter har brugt sut, men efter tandfrembrud (4mdr) og svamp i munden vil hun ikke tage sutten igen- eller danne vakum omkring den. Hvordan måler jeg så længden uden at få bidt fingeren af? Hun er nu 7 mdr.

  1. Hej Maja,
   Når tænderne bryder frem, bliver munden fyldt med nye sensoriske indtryk. Det kan også ske ved svamp i munden, eller andre nye sanseoplevelser. Her kan vi nogle gange opleve, at vores børn skal bruge noget tid på at lære det at kende. Hvis I gerne vil fortsætte med sutten, kan I prøve at tage den frem ved behov, og se om hun vil have den. Når hun nu er 7 mdr., er hendes sutterefleks højst sandsynligt integreret, og I vil derfor muligvis have svært ved at lave målingen. Ligesom at I skal passe på fingrene 😉 Men prøv ad, og sæt gerne ord på over for hende. Fortæl hvad der skal ske og at fingeren skal der mærkes og suttes på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *